Boeken

Dit is het waargebeurde verhaal van Titi, een jonge vrouw die verstrikt raakt in de netten van een abusieve man. Hij slaat haar niet, maar hij wordt verslaafd aan kansspelen, schreeuwt tegen haar tot ze murw is, vernedert haar, gebruikt stilte als wapen en laat haar geen enkele nacht doorslapen. Als Titi na 20 jaar de echtscheiding aanvraagt, schakelt haar man een huurmoordenaar in. Lukt het haar om te ontsnappen?

Trailer van mijn boek “Als liefde overleven wordt”:

Korte passage uit het boek:
Joseph wou dat we samen onze lessen voor de volgende dag voorbereidden, maar ik bleef tijdens de verschroeiende hitte van de middagzon liever in de hangmat liggen om een boek te lezen.
Hij verhief meteen zijn stem. ‘We gaan nu onze lessen voorbereiden,’ schreeuwde hij.
‘Daar hebben we nog tijd genoeg voor. Eerst mijn hoofdstuk uitlezen.’
Joseph pakte de hangmat vast en schommelde me ruw heen en weer. ‘Je bent mijn vrouw en hebt me te gehoorzamen!’
Het klonk als een grap, maar Joseph zag er niet uit alsof hij wou lachen.
‘Gehoorzamen?’ vroeg ik.
Joseph liet de hangmat los. ‘Je bent een kutwijf en ik had nooit met je moeten trouwen,’ riep hij, draaide zich om en smakte de deur achter zich dicht.
Ik kwam recht. Mijn voeten raakten de grond. Verdwaasd liep ik naar de slaapkamer, ging met opgetrokken knieĆ«n op het bed zitten en omarmde mezelf. Ik voelde mijn ogen prikken. Wat wist ik eigenlijk van Joseph, van zijn verleden, cultuur en gewoonten? En waarom had hij zo tegen me staan schreeuwen? Tranen rolden over mijn wangen en ik huilde met lange uithalen: ‘Ik ben helemaal alleen, ik ben helemaal alle-e-een.’
Zo’n 10 minuten later ging de deur van de slaapkamer weer open. Het was Joseph. Hij kwam naast me zitten en sloeg zijn arm om mijn schouders. ‘Hier ben ik,’ suste hij.
‘Joseph,’ snikte ik.
‘Stil nou maar.’
Ik droogde mijn tranen. ‘Dat mag je nooit meer doen,’ zei ik met hese stem.
‘Ik beloof het je,’ zei hij.
En ik geloofde hem.