Ik groeide op in een warme familie, omringd door liefdevolle ouders en een heleboel broers en zussen met wie ik het erg goed kon vinden. Op jonge leeftijd ging ik viool studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en woonde ik een tijdje in Japan waar ik Engelse les gaf op een kleuterschool en aan de universiteit.

Toen ik Joseph ontmoette, dacht ik het groot lot te hebben gewonnen. Hij was de prins op het witte paard: lief, charmant, respectvol en oh zo romantisch. Maar algauw ontpopte hij zich tot een gewelddadige narcist. Hij bemoeilijkte mijn sociale contacten, wou mijn uiterlijk veranderen, begon tegen me te schreeuwen,… En dat was slechts het begin.

Gedurende 20 jaar zweeg ik. Hij verlegde mijn grenzen onopgemerkt steeds verder en bleef onophoudelijk switchen tussen liefdevol gedrag en haat. Ik ging in overlevingsmodus en vond na verloop van tijd de kracht niet meer om hulp te zoeken. Maar ook angst hield me tegen. Angst dat hij me iets zou aandoen als ik er met iemand over sprak. Daarnaast was er de schaamte om zijn gedrag en omdat ik het al zo lang verdroeg. Hoe langer ik bleef, hoe moeilijker het werd om mijn angst en schaamte te overwinnen en uit mijn isolement te komen.

Toen ik na 20 jaar met de hulp van een vriend en mijn advocate vertrok, stuurde hij een huurmoordenaar op me af. Ik sloeg op de vlucht en ontsnapte ternauwernood aan femicide, moord op een vrouw omdat ze vrouw is.

Maar ik leef nog en ben opnieuw gelukkig. Nu wil ik door middel van lezingen, radio- en tv-optredens, en de samenwerking met belangengroepen en vrouwenorganisaties het taboe van partnergeweld doorbreken en nuttige informatie en inzichten over partnergeweld verschaffen aan slachtoffers, buitenstaanders en professionals.

Lezingen

Boek bestellen

Boektrailer