Na 20 jaar partnergeweld vond ik eindelijk de moed om bij mijn man weg te gaan. Er wachtte me een lange, moeilijke weg en mijn herstel ging met vallen en opstaan. Veel herinneringen waren zo pijnlijk dat ik ze het liefst zo snel mogelijk vergat, maar dat kon ik niet, want na partnergeweld ben je nooit meer dezelfde. Wat je hebt meegemaakt, blijft voor altijd aan je ribben kleven.

20 jaar partnergeweld was dan ook méér dan een korte bladzijde in mijn leven. Het was een kanjer van een hoofdstuk. Maar op een dag besloot ik dat het niet mijn hele leven hoefde te worden en ik nam met hulp van buitenaf mijn lot in eigen handen.

Om het taboe en de schaamte rond partnergeweld te doorbreken schreef ik samen met Anne Groenen, doctor in de criminologische wetenschappen en familiaal bemiddelaar, het boek ‘Als liefde overleven wordt – de vele gezichten van partnergeweld’. Dit boek richt zich tot iedereen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, met partnergeweld in aanraking komt. Zowel slachtoffers, geweldplegers, omstanders als professionals vinden hier bruikbare informatie om partnergeweld een halt toe te roepen.

Lezingen

Boek bestellen

Boektrailer