Aanbeveling van Goedele Liekens:

 

Aanbeveling van Maria Genova, journaliste en auteur (Vrouwen te koop, Vrouwen die mannen geloven, Het duivelskind…):

“Met verbijstering gelezen. Een verhaal over een slimme en assertieve vrouw die verliefd wordt op een foute man. Heel mooi om te zien hoe ze uit haar staat van hersenspoeling ontwaakt en dat het nooit te laat is om te vluchten.”

 

Review van Lise Troch:

Emotionele manipulatie en misbruik tussen twee partners komen meer voor dan je denkt. De agressie, de stalking, het geweld dat hiermee gepaard gaat, doen slachtoffers vaak een heel langzame psychische en soms ook fysieke dood sterven.

Ik kan het boek iedereen aanraden. Niet alleen jijzelf, maar ook vrienden en mensen dichtbij kunnen in aanraking komen met dit soort misbruik en geweld. Inzicht krijgen in de situatie is zeer belangrijk. Het is een eerste stap om uit de vicieuze cirkel -die vaak leidt tot ware karaktermoord- te ontsnappen. Dit boek geeft je die inzichten.

Titi vertelt haar -met momenten zeer beangstigende en pittige- levensverhaal. Haar relaas wordt op de juiste momenten onderbroken met professionele uitleg/inzichten door doctor in de criminologie Anne Groenen. Doorheen de duidingen van een deskundige krijg je een goed idee van hoe een abusieve relatie ontstaat: van het prille, subtiele begin met onschuldige signalen tot de gevangenis van waaruit het onmogelijk lijkt om nog te kunnen ontsnappen.

In dit boek worden niet enkel inzichten gegeven om vroegtijdig de eerste signalen te zien, maar er worden ook tools meegegeven om uit deze hel te ontsnappen. Ja, zelfs nadat de angst en het verlies van je eigen persoonlijkheid je zodanig in hun greep hebben dat jij denkt dat er voor jou geen ontsnappen meer mogelijk is.

Al bij al is dit een positief en hoopvol verhaal. Hoe uitzichtloos en onafwendbaar je situatie ook moge lijken, er is altijd een way out. Dit bewijzen Titi en Anne Groenen met en in dit boek.

 

Review van Elise E.:

Dit is een moedig geschreven boek waar iedereen, zowel professionelen ans slachtoffers, op zaten te wachten. Ik las het, hongerig naar meer, in één ruk uit. Het was alsof ik gekoesterd werd door Triene-Mie’s woorden, wetende dat er vele anderen zijn in deze situatie. Er kwamen zo veel herinneringen uit mijn jeugd terug, dingen die herkenbaar waren bij mijn ouders, de verborgen wereld waarin ik toen leefde en waarvan niemand iets wist. Jammer dat ik toen geen boek als dit in handen kreeg. Het zou me rust hebben gebracht, te weten dat ik niet alleen was. En misschien had ik dan begrepen dat het geen normale situatie was en had ik de moed gevonden om hulp te vragen. Ik hoop dat dit boek veel mensen zal raken en dat het slachtoffers de kracht zal geven om een uitweg te vinden.

Lezingen

Boek bestellen

Boektrailer